Σε επιχειρηματική αποστολή στη Συρία ο Ευάγγελος Κούρτης

syria-f

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Θ. Κασσίμη και από περιορισμένο αριθμό Ελλήνων Επιχειρηματιών μεταξύ των οποίων και το μέλος του Δ.Σ του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και ιδρυτής της ομώνυμης Κατασκευαστικής Εταιρίας κ. Ευάγγελος Κούρτης πραγματοποίησαν επίσημη επίσκεψη στην Συρία από 24 έως 27 Ιουνίου.

Οι επιχειρηματίες και τα στελέχη που συμμετείχαν στην εν λόγω αποστολή είχαν την ευκαιρία για κατ’ ιδίαν συναντήσεις με εκπροσώπους σύριων εταιριών για την προώθηση συνεργασιών ή τη διερεύνηση νέων συμφωνιών. Ιδιαίτερο δε ενδιαφέρον υπήρξε για εταιρίες από τους κλάδους τροφίμων (παιδικές τροφές, τυροκομικά προϊόντα ), κατασκευών(έργα υποδομής), δομικών υλικών (προφίλ αλουμινίου, τσιμέντο, χρώματα, ηλεκτρολογικό υλικό, σωλήνες), καλλυντικών, αγροτικών προϊόντων (φυτοφάρμακα, λιπάσματα, συστήματα άρδευσης , προϊόντα καπνού), συσκευασίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Συρία προσπαθεί να αναπτύξει ένα ευνοϊκό κλίμα για τις επενδύσεις με την απλούστερη των διαδικασιών, την παροχή εξαιρέσεων και προνομίων στους επενδυτές και διατηρώντας σταθερή την ισοτιμία της Συριακής λύρας. Η χώρα θα μπορούσε να θεωρηθεί μία <<παρθένα>> αγορά με πολλές επενδυτικές ευκαιρίες στους τομείς τις γεωργίας, ορυκτών πόρων , στην βιομηχανία, τις τηλεπικοινωνίες και τον τουρισμό. Ο κ. Κούρτης παρουσίασε το προφίλ και τις υψηλές προδιαγραφές της λαρισινής επιχείρησης, ανοίγοντας το δρόμο για πιθανή επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή.

 

 

syria-1