Επιχειρ. Aποστολή στη Γαλλία

france

Εκτεταμένες διερευνητικές επαφές στη Γαλλία έκανε στη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του στο Παρίσι ο κ. Ευάγγελος Κούρτης, της γνωστής εταιρίας «ΚΟΥΡΤΗΣ – Προκατασκευασμένα Σπίτια», που δραστηριοποιείται περισσότερο από δυο δεκαετίες με τις κατασκευές κατοικιών.

«Εξελισσόμαστε συνέχεια, αναζητούμε καινούργιες ιδέες, νέες λύσεις, καινοτομίες και συνεργασίες, επιδιώκοντας να είμαστε πάντα μπροστά από την εποχή μας και να προτείνουμε ότι πιο σύγχρονο και δοκιμασμένο χαρακτηρίζει την κατασκευή της κατοικίας», δήλωσε ο κ. Κούρτης. «Η ύφεση, που παρατηρείται, θα μας κάνει ακόμα πιο δυνατούς και τουλάχιστον για τον τομέα των κατασκευών είναι μια ευκαιρία εκσυγχρονισμού, υιοθέτησης τολμηρών βημάτων, αναθεώρησης κόστους, επέκτασης σε άλλες αγορές, αλλά και σε άλλου τύπου κατασκευές. Αυτοί οι λόγοι μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον…»

Αναφερόμενος στο ταξίδι του στη Γαλλία επισήμανε ότι στόχος του υπήρξε όχι μόνο η διερεύνηση του χώρου των προκατασκευών, αλλά η υπογραφή μιας συμφωνίας για ανταλλαγή τεχνογνωσίας, καθώς και για την κατασκευή στην Ελλάδα προκατασκευασμένων σπιτιών με επαναστατικές προδιαγραφές, όχι απλά πράσινα ή τυπικά βιοκλιματικά, αλλά και πλήρως ενσωματωμένα στο φυσικό και το κοινωνικό περιβάλλον.

«Επιδιώκουμε και φιλοδοξούμε – τόνισε ο κ. Κούρτης – να εγκαταστήσουμε μια μονάδα που να παράγει μέχρι και εκατό (100) σπίτια τον χρόνο, με τοπικά υλικά, τοπικούς προμηθευτές και κυρίως δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας σε όλα τα επίπεδα. Ήδη έχουμε δεδομένο το σοβαρό ενδιαφέρον των Γάλλων για την ελληνική αγορά και οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή των συμφωνιών πρόκειται να ολοκληρωθούν έως το τέλος Ιουλίου, έτσι ώστε η κατασκευή των πρώτων σπιτιών να προχωρήσει μέσα στο 2011. Παράλληλα στο ίδιο διάστημα θα προχωρήσει και η επέκτασή μας στις ξένες αγορές, έτσι ώστε να είμαστε για μια ακόμα φορά πρωτοπόροι στον χώρο μας».

 

gallia