Επιχειρηματική Αποστολή στην Μόσχα

moscow

Με πλούσιες εμπειρίες στις αποσκευές του επέστρεψε από το ταξίδι του στη Ρωσία ο Ευάγγελος Κούρτης , ιδιοκτήτης της Κατασκευαστικής Εταιρίας <<ΚΟΥΡΤΗΣ Προκατασκευασμένα Σπίτια>>, έχοντας συμμετάσχει στην ελληνική επιχειρηματική αποστολή στη Μόσχα, που διοργάνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών στο πλαίσιο της 5ης Μικτής Ελληνορωσικής Διυπουργικής Συνάντησης σε συνεργασία με το εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Η επιχειρηματική αυτή αποστολή , μ’ επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη , είχε σκοπό να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την ενδυνάμωση της ελληνικής επιχειρηματικής εξαγωγικής παρουσίας στη ρώσικη αγορά και ήταν στα πλαίσια της υλοποίησης της προγραμματικής συμφωνίας που είχε υπογραφεί μεταξύ της χώρας μας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή στη Μόσχα τον περασμένο Δεκέμβριο.

Στην αποστολή πήραν μέρος πολλές μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις , όπως οι AKTOP A.E., INTERCOMM FOODS SA, OLYMPUS PLAZA FOODS PARK κ.α., καθώς και σύλλογοι, οργανισμοί, όπως ο Σύλλογος Μελετητών Δημοσίων Έργων Κεντρικής Μακεδονίας, το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Παντοίου Πανεπιστημίου, το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο Οίκου, η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιχειρήσεων και Επιχειρηματιών κ.α.

Ο υπουργός Γεωργίας κ. Ευάγγελος Μπασιάκος, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φώλιας, βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο κ. Χρήστος Ζώης, ο δικηγόρος κ. Αλέξανδρος Λυκουρέζος , ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Φουντουκάκος , που συμμετείχαν στην αποστολή είχαν ενδιαφέρουσες συζητήσεις με παράγοντες της ρωσικής οικονομικής ζωής , όπως τον υπουργό Γεωργίας κ.Gordeev, τον πρόεδρο του εμπορικού επιμελητηρίου κ.Primakon κ.α.

Στα πλαίσια των επιχειρηματικών επαφών ο κ. Ευάγγελος Κούρτης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με επιχειρηματίες τόσο του ιδίου, όσο και συναφών χώρων με στόχο την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της εταιρίας και εκτός Ελλάδος.