Δωρεά Ναύδριου στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας

19/10/2015

Όνειρο ετών, από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής της, ήταν για την Ένωση Αστυνομικών Λάρισας, η κατασκευή προκατασκευασμένου ναού για να τιμηθεί ο προστάτης των αστυνομικών Άγιος Αρτέμιος. Προηγήθηκε η ανέγερση μνημείου πεσόντων αστυνομικών και ακολούθησε η τοποθέτηση του προκατ ναύδριου. Στις 19/10 το απόγευμα τελέστηκαν τα θυρανοίξια του Ναΐσκου από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο, παρουσία των αρχών, ενόψει και της  εορτής του Αγίου Αρτεμίου. Το εκκλησάκι αποτελεί προσφορά της κατασκευαστικής εταιρίας ‘Ευάγγελος Κούρτης και ΣΙΑ Ο.Ε.’

Αρχικά τελέστηκε αγιασμός και αρτοκλασία από τον κ. Ιγνάτιο, ο οποίος μίλησε επίκαιρα και ακολούθως κόπηκε η κορδέλα των εγκαινίων. Στη συνέχεια απεύθυνε χαιρετισμό ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Αστυνομίας Θεσσαλίας ταξίαρχος Νικ. Γιαννέλος και ο πρόεδρος της ΕΑΛ κ. Αθαν. Νταβούρας. Η ΕΑΛ τίμησε, με την απονομή πλακέτας, τ ον δωρητή κ. Ε. Κούρτη, ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό, κλείνοντας την εκδήλωση.

Το προκατασκευασμένο εκκλησάκι κοσμείται και με αγιογραφίες, εκτός του Αγίου Αρτεμίου, του Αγίου Μηνά προστάτη της πρώην Αστυνομίας Πόλεων και της Αγίας Ειρήνης προστάτιδας της πρώην Χωροφυλακής.